STK'lar neden sessiz?

STK

Acemi Birliklerinin küçük illere dağıtılmasıyla ilgili kararname açıklandı ve Büyükşehirlerdeki birliklerin hangi şehirlere gönderileceği belirlendi.

Ama ne ilginçtir ki bu iller arasında Kırıkkale yok!

Hükümetin en güçlü üyelerinden, bir Başbakan Yardımcısının milletvekili olduğu il…

Millî Savunma Komisyonu Başkanının milletvekili olduğu il…

Bir Adalet Komisyonu Üyesinin milletvekili olduğu il…

***

Ve bu durum karşısında sessiz soluksuz kalan Kırıkkale’nin odaları, dernekleri, vakıfları… Velhasıl STK’ları…

Üzerine ölü toprağı serpilmişçesine içine kapanan…

Hakkını aramayı bilmeyen,

İstemeyi bilmeyen,

Elindeki imkânları kullanmayı bilmeyen Kırıkkale ve STK’ları…

Aslında günahlarını almamak gerek(!), ıvır zıvır bir tayin, bir sürgün işi varsa, “Evvel Allah” bizim STK’lardan iyisi bulunmaz!

***

Hatırlar mısınız, en son genel seçimlerin galibi AK Parti Milletvekillerinden Oğuz Kağan Köksal, Keskin’de yaptığı teşekkür konuşmasını aktarabiliriz: “Siz bize 3 milletvekili kazandırıp üzerinize düşeni yaptınız. Şimdi elimiz güçlü. Biz de Kırıkkale için her şeyi yapabiliriz. Çünkü Sayın Başbakanımız, ‘Kırıkkale’den 3 milletvekili çıkarın, dileyin benden ne dilerseniz’ demişti. İşte şimdi her şeyi isteyebiliriz.”

Bu söz ne çabuk unutuldu da, hiçbir milletvekilimiz bu konuda en ufak açıklama yapmıyor?

***

2 kilometrelik “Yeşil Vadi Projesi” için Melih Gökçek’in kapısından ayrılmayan ilgililer, Kırıkkale’nin ekonomik ve sosyal hareketliliğine çok şey katabilecek, en az 15 bin kişilik bir Acemi Birliği konusunda neden sessiz kalmaktadırlar?

Bu STK’lar Kırıkkale’nin temsilcisi değil midir?

***

Bu işe sessiz kalanlar, topu topu 1000 kişilik bir Polis Meslek Yüksekokulu’nun bile Kırıkkale’ye ne kadar hareketlilik getirdiğinin farkında değiller mi?

Hafta sonu dolacak çay ocakları, kafeler, lokantalar; yolcu taşıyacak minibüsler; sökük tamir edecek terziler; alışveriş yapılacak mağazalar, marketler, bakkallar bunun farkına vararak gazetelere açıklamalar yapabiliyor da, onların temsilcileri olanlar neden bu kadar sessiz kalıyor, anlayabilmiş değiliz!

Gerçi, birçoğunun başkanının bile Kırıkkale’de ikamet etmediği düşünüldüğünde, Kırıkkale gibi bir dertlerinin olması beklenebilir mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Uygulamaya konulacak proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birliklerinin Anadolu`da sürekli göç veren şehirlere nakledilecek olması esnafımız için çok olumlu karar” şeklinde açıklama yaparken, bu ve benzeri STK’ların Kırıkkale temsilcileri neden sessiz?

Kırıkkale göç veren ve ekonomik olarak küçülen bir il değil mi yoksa?

***

Geçenlerde gazetemizde çıkan bir haber vardı: AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman`a büyük bir askeri birliğin gelebileceğini belirterek, “Biz Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ile bu konunun gündeme geldiği gün görüştük ve Karaman olarak talebimizi ilettik. Kendisi çok makul karşıladı ve Karaman`ın bu düşünce içerisinde mutlaka olması gerektiğini bildirdik. Yürütülmekte olan bu çalışma çerçevesinde kimse merak etmesin, büyük bir askeri birlik Karaman`a gelecektir” demişti, hatırlarsanız…

Bir başka ilde de bizzat belediye başkanının ricasıyla bu işin gerçekleştiği haberi dolaşırken, bizim iktidar milletvekillerimizden neden en ufak ses soluk yok?

Anamuhalefet CHP’den neden ses yok?

MHP dışında bu konu hakkında açıklama yapan, bu işin peşine düşen bir Allah’ın kulu neden olmadı?

Kırıkkale neden bu kadar sessiz?

Kırıkkale neden bu kadar tepkisiz?

Kırıkkale neden bu kadar sahipsiz?



ahmetercın
23.08.2013 17:01:57
onu STK`ların başındaki muhteremlere sormak lazım. Sırca koslerden gazel okurlar,

sait
23.08.2013 01:21:50
Bu adamlar Kırıkkaleli değil. lafa gelince kırıkkaleliyiz işe gelince yoklar. Çok övünülen Beşir Atalay bile Siirtlidir... Bunlar işi gücü gösteriş. Hani bir tane büyük bir hizmetleri olmuş mu? Parke taşı sök tak sök tak hizmet diye bizim cahil halkı kandırıyorlar.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ